Kisah Hari Itu [Jusco]

Share
..
Diatas permintaan Beberape sahabat, aku update Hari ni jugak..Hak3, thx kpd peminat sume, syukran, syukran. nnti Datng lgi yek..Hak3

Part 2, 29 November 2007.



As'salamualaikum.., slam sejahtere, moge2 pmbace skalian sihat walafiat, Hak3, sopan gler..
sronoknye hari 2, hehe. nk tau?sblum 2, nk bitau skit, ni bahagian 2, nk bce yg bahagian petame, kt bwah 2..hahaa, mse 2 aku dgn 5zul n de geng....


Gambr yg agak senonoh, Hak3, ke x senonoh?Ni gmbr albert tgh nk cium patung 2. Copy paste dri Nadianye Blog, hak3.

pgi 2 aku gi jj bkt tggi naek bas, smpai2 je, jj lom bukk?plik tul, igatkn dh lambt gler, mse 2 aku tgk jam aku dh kul 10,30pgi....nk wat camne tggu jelah, mcm sprti di jnjikn aku tggu kt starbuck kt luar tpi xde spe2 pon, ceh mne dorang nih?,ni mesti dh pegi dlu nih, lpas jj dh bukk aku trus msuk dlm, jln2, merayau2 xtentu hale, then aku gi tmpt pawagan 2, aku tgk still xbkk lgi?

plik?azree ckp bkk hari nih, pstu gi tnye pkerje kt stu, dorang ckp x bkk lgi laa...siutt tul azree, hmm nk wat camne kn?kn?..pastu lps pnt, aku gi tepon c Nabil N 2, mcm bese klau nk gne tepon public, angkat, then msukkn duit...pastu dial la pe no. yg "hampa" nk!!Hak3, aku ikut prosedur 2 dgn brhati2,hak3,

Nabil N pon angkt, pstu aku tnye asl lmbt?, then dye ckp bru kul 10,10pgi??????argghh, tensen tul aku...c nabil lak gelak kn aku kuat2 lak 2...geram gler r...pstu aku gi la kdai cd game kt ats 2, belek2 stu cd ps2, de game bru, need for speed pro street..uishhh, best gler..lps abis tgk cd, gi blik Starbuck...igat dorang dh smpai, tpi lom lgi...ceh, aku gi naek ats trsermpak lak dgn taufiq dgn nabil n, pe nabil pkai bju pink...Hak3. Plik gler aku tgk...hak3, pstu kitaorg jln2 merayau2 xtentu hale, smpai lah kt kdai patung2 seblh pwgam, then kitaorg nmpk akram n de geng kt dpn kdai Yamaha. pstu kitaorg maen yorok2 lak, hak3.


Ikut je dri blakang, tpi dorg x prasan, Hak3, lpas dorg dh ilang, trus msuk kdai yamaha jap..sje2.
then kitaorg jln2 smpai le, trserempak dgn ibti, syaza n de adik dye, Hak3.1st2 semu dh mngelabah, nk g yorok, adui nk wat cmne tetibe Ib muncul dri tpi mkcik 2, trkezut kitaorg.Hak3.kitaorg wat bodo je lpas 2, tgglkn dorng.hak3.jht gler.

Pendekkn citer, sume dh smpai, aku, TauFiQ, aFiF, iQBaL, aMiR, ZaReF, aZiQ, NaBiL NaHaR, aLBeRt, aYiE n aMiR,adik ayie..,aKrAm, sYaZa,aBi N YaNi, NaDiA, yasmin, Izzati, Ibti, Fatin, adik2 Izzati.lgi spe tah, aku xigat...mse tgh merayau 2, trjumpe c Pelakon lawak yg dorng pggil cine burka, Hak3.

Sume wat bodo jek, de mrayau2,hah! bru trigat, afif, trjumpe Afif mase Sesat Jln, Hak3.dye gi cri entrance, Haziq ckp jumpe kt Main entrance, Hak3. sume pintu dye cari!!Hak3...lpas abis wat bodo, bru lah, dorang nk gerak g bas stop, nak naek bas, aku tgk dh macm rombongan meminang lak rmai2. wat malu jek naek bas rmai2...Hak3, x bese lho.

lpas sesak stu Bas kitaorg naek dgn bbrape org brtggek kn dpn 2, bru le brtolak ke Klang...CP.
lpas smpai jekk, sume klam kabut, crik Bas ke Shah Alam, sume org pandg jek, pehal lah dgn bdak2 2?sesat ke?hak3, lpas dorg naek bas pe ntah, dh xigat, tpi tmbang dye RM3, afif r ckp mahal, pastu dye g mne ntah aku ikut je dgn Nabil N, gi naek bas seranas 9, klau x silp aku,
tmbg kitaorg cume RM2.40. Afif mmg bijak, hak3. tpi kne tggu kjap r.spttnye klau sume geng ikut tdi mesti dh penuh stu bas Seranas 9, dh leh gerak cpet skit.

smpai tgh jln aku g tkn loceng bas 2, trun kt tgh2 highway, uishh gerun nye, Alhamdulillah, kete x byk, kitaorg ikut jalan blakng dkt dgn bangunan Acmar, igat kn xde jaln, fuh, Nabil N mmg bijak, de jalan tembus trus ke Jj bkt rje.smpai2 je kt bhgian surau lelaki, msuk jap nk crik dorg, bru nk msuk, trserempak dgn yasmin dgn syaza.Hak3. dorag trkezut dri mne dtgnye kitaorg.hak3.Magix.hehe.pstu pth blik g solat lu...

lps solat kitaorg rajinkn dri jln2 jap, crik bdak2 yg missing 2, Hak3, kite yg ilang de r.
mcm pkcik tilik tpi kdai jahit 2, kitaorg jumpe dorg kt Pwgam, hebat tul pakcik 2.Hak3.
tgh jln2 jumpe sorg mamat nih siap brgaye ala2 org barat tpi mke melayu,ish2 plik tul aku tgk."Biar putih tulang jgn putih muker".mknenye Kalau surat beranak dah letak orang Melayu jgn eksen nak jadi Mat Salleh plak... be proud of what you are.Hak3

Sepandai-pandai tupai melompat, tak pernah masok ke sukan Olimpik jua.Hak3, c Afif r, bajet bgus r tpi xtau mne kdai tepon, dye ckp nk crik hndphone bru utk Kakak dye.hak3, then sume jumpe kt ruang legar Pwagam, sume tgh discus-diskus psal ssuatu.Hak3, de yg nk tgk Nana tngjng 2, dn de yg nk tgk enchanted.pe, pning kpale aku...hah!! nih msuk babak seram skit, dua org jelitawan ugut aku, atin dgn nyet, eh2, silp2 dgn nadia., lakon semule"nk tgk Nana ke Enchanted?"hah?hah?baek ko tgk Nana tngjung klau x!!" klau x ape, klau x ape?!!"jeng2. dgn trketaq-ketaq, chek nk tgk Nana Tngjung, Hang jgn marah ya?!!trpakse lah, seram sejuk aku dorg jeling2 dgn mate bulat dorang, fuh!!.begitu lak Kontroversi dgn duek Jelitawan yg x seberape Jelite...Hak3.Sory la Azree dgn abgnye SERTA adiknye yg dikasihi skalianhak3...sdih x brlagu dorg.hak3.dorg nk sgt tgk Enchnted..nsib baik Haziq, atin, nadia, hasut aku..haziq ckp pelan2 kt aku, "piss,piss nabil, nabil..encanted 2 citer bdak2 r"Huahuahuahua"aku dgn Haziq glak gler2...tensen je adik bradik sekeluarge itu..hak3.tpi dlm hati, mmg aku nk tgk citer Nana Tangjung pon...Hak3.

pstu sume nk g smbhyg, aku dgn afif, nabil n dh solat dh.then kitaorg g jaln2 trun dgn mesin tangge berfungsi menurun, menaik.Hak3 escalator.mlang x berbau, trserempak dgn cikgu lme!mlang ke?Hak3..Mak sadiq n de KAKAK dye..mk dgn anak sme jek...nk tau pe? de laa...hehe..

pendekkn citer kitaorgsume dh solat...c Haziq nk g mkn McD, so, dak2 lki g mkannnnn....Ader udang di sebalik udang lain. Hak3 igatkn kitaorg je kt stu, rpe2nye de kwan Lame kpd kwan aku, tpi dye bkn kawan aku, aku x knl cme dye kwan kpd kwan aku..phm x?c akram lak dgn mke dye yg tensen gler 2, bosan la, itu la, ini la, mrugut jek mamat tu.sory r klau xske..

Sepandai-pandai lalat terbang akhirnya ketaik jugak dia hinggap, Hak3. jauh prjalann merantau dlm Jj menempuh sgale Cobaan dn Dugaan akhirnye pulang smule ke tmpt asl, Pwgam la, abis 2 mne lgi? mse 2 sume dh nk msuk dh..."Diriku" sempat mmbeli PopCorn, almk diriku plak, ayt akram.Hak3, c cik ct brkate, udah tiade mse lgi nih, jom msuk" wakaka. tpi sblum 2 kne brhadapan dpn Dugaan yg amt sgt2 gerun, nk tau spe.."PEMOTONG TICKET"Hak3, aku tgk dye maen gunting tiket.dh le mke blur je, dye asik kte ticket plz, ticket plz, brulng-ulng kali, dah mcm Robot daaaa....pe bleh buat dh Nsib badannn.

tak sangka cempedak menjadi nangka.hak3 pe tah maksudnye.mse nih sume org tgh layan citer Nana, de yg gelak2, Nangis smbil getawe, de skit perut...aku????mkn popcorn daa...btul ckp c iqbal Klau Nabil pgg jek, xsmpai 4 minit, Abis Begitu sahaje..Hak3, rmai org hulur2 kn Pop Corn, dorg kte kongsi, tpi aku sorng jek makn,then tgh sedp2 layan citer 2, sseatuKalau tidak ader angin masakan satu LRT boleh bau busuk Hak3,uishh, best tul citer Nana tngjung 2, smpai trgelak kuat2 c Afif, tpi 2 Taufiq kate, aku duk sblh Afif xprasan lak?!cos aku pon Glek kuat2, skit ginjal aku..hak3, tensen je org blakang...c Jelitawan yg seberape jelite lak, gelak pelan2 ala-ala Malu2 Kambing...Hak3.klau c hang li po yg cakap, sume trcengang, tau x npe?xtau.hak3.lpas abis Ketawe bersme Nana Tangjung sume kuar ikut pintu Kuar la....

then sume g mkn Pizza Hut,Nadia blanje smbil di wang kutipan dri stiap org yg x sberape byk, hak3, ceh Afif, aku kne blanje dye, tensen tul aku dgn Afif, dh la aku kalah maen FIFA dgn dye, pstu Mkn Pizza rmai2, tpi aku sbuk maen FiFa smpai lpe nk makn, Hak3.pe,minum air pepsi 2 wat aku skit prut jek, adui,senaq prut ku, then sume dh nk blah. mse tggl brape ntah org, sume sbuk nk brlari ke bus stop, nsib baik de Bas kt seberang, pe lgi sume mengelodok nk naik bas, cpat2,Hak3, c Albert jdi Penahan Bas yg bertauliah, "tggu sebentar yek, Rmai lgi nk tutur serta,"Hak3, itulah dialog yg mgkin dignekn oleh Albert, hak3.

pendek citer, Sume dh smpai klang, mse 2 dh ujan lebat, sume kesejukan, n sume nk cepat aje, cos ujan trlalu lebat, nsib baik xde Band Hujan, fuishh, then sume brtenggek kt stu tmpat, kt stu jgak laa, dorg nk mnggu, dh xde tmpt laen ke?pstu, c Albert ckp, "YB relax je kt blakng 2" Hak3, sume gelak2, heheee, tmpe melenggah mse, aku trus lesap bgitu sahaje, dorg x prasan kot, sjjukk sgt r, aku jln dlu, sory kwan2 yg ditgglkn, Hak3, pee, nsib aku sgt baik de Bas ke banting, aku trus naik, cos mse tuh stu bas dh penuh dgn muatan manusia, lgipun dh nk gerak dh, sory lgi skali ek kt korg, klau aku g bitau kt korg, nnti trlepas lak, so bye2.Hak3, aku msuk jek, bas trus jaln,.....aduahi, sian kwan2 kt blakang, ceh pentgkn dri sndri, heheee,pendekkn citer aku dh smpai kt umh, mandi...T-A-M-A-T.

Psn, Kpd sume Rakan2, Kawan2, sahabat2 semua laa, Aku nk mintak Maaf laa klau aku de wat slh kt korg, tpi, mmg aku x wat salah pon, wat pe nk minx maap, Hak3,trutame kpd Sahabat aku, dn jge Rakan2ku, serta, Kwan2ku....Hak3, Selamt brcuti sume, dn slamat bramal...MSG yg amat ikhlas dri Nabill.....tpi x sbrape ikhlas pon...Hak3.tata.
eh2 lpe lak, kpd Nadia, dn atin tenkiu r, sbb sruh aku update, klau x smpai ble2 aku mlas nk update.hak, kpd peminat nabil semua, tenkiu2.


Part 1, 24 November 2007.

Hari itu trjdi le sebuah kisah, yg mgjadikn ksah hri itu menarik.hak3, mengarut je..

sebenarnye, hri 2 jj bkt tggi bru dibuke secare rasminye.., jdi sehri sblm 2 nadia dgn atin ajak dgn rmai kwn2,tpi ntah npe esknye x jdi la, sdey tul....die kte de hal la, xleh g, so sume cancel,.hmmm....

tpi alhamdulillah la, kul 12 tgh hri,c 5zul tepon, ajak g jj bkt tggi, die kate dorang x jdi tpi dye jdi g dgn kwan2 dye,...so aku pon ikut r, g naik bas kt CP, sampai2 je jj, pening!! coz rmai gler org dtg, mne xnye kn? hri petame jj bukk....hak3, 5zul kate sruh tggu kt pintu blakg, aku pun trus ke blakang r, x jumpe2 jugak, ceh. pstu aku g public phone, tepon dye...1st aku msuk 20 sen je...

tnye dye kt mne...aku "helo?as'salam...ko kt ne nih?". 5zul "aku kt padang2, ko dtg sni rr,".aku "pdg mne nih?!! ala ko msuk lorg ni bla.. bla... bla..., aku "xphm la!!" 5zul"ala dpn............."aku "dpn mne? helo?helo?helooo?!!" pe mse tuh tensen gler, dh la rmai lak tuh org, sesak.

Nasib baek arituh x jdi g jj dgn nadia n d geng,....klau x tension Akram, hak3,..
akhirnye, jumpe jugak dgn 5zul kt tgh2 jj bkt, mse tuh Khairil, Amir dgn 5zul punye saudara,

1st2 aku xknl spe mamat yg ikut 5zul 2....sbb x pnh jumpe pon..hak3..then kiteorg merayau2, x tentu hale, last2 g kedai cd dkt dgn sony centre...mse2 sume dh borink gler....xtau nk watpe..
so 5zul ajak g maen counter-strike rmai2 kt kedai komputer luar jj,hak3...

smpai2 je, jumpe chong, pengawas 2 r, tgh maen games gak..hak3, aku dgn amir, 5zul dgn saudare dye maen cs, khairil je maen FIFA...yg kelakarnye c saudare 5zul, ntah pe nme dye lupe lak, dye kate "mu maenn cs terer sanngaat, masek le team akue, akue asyiq matiq ajeq"

Hak3, rpe2nye dye dtg dri terengganu.....sume dye ckp, byk aku xfhm dye gelak, aku wat2 gelak skali r....

lpas abis maen cs, g butterfly park jln2...mse 2 borink gler..kiteorg juz pusing2 kt tmn 2..pstu 2 5zul ajk maen Galah panjang kt court GP...1st2 aku lngsung xtau nk maen.ceh dorg le gelakkn aku.then khairil ajr maen....lps dh reti, trus maen, aku kapten, smpai brpeluh2...lpas maen je, sume nk bla..fahizzul ajak maen bola la plak..aku pon join je laa..eh?trlpe lak, Faiz pon de gak..kiteorg g umh 5zul, then ikut ayh dy g surau...sunyi gak surau 2.x smpai 10 org jemaah..plik gak coz, stu kwsan pangsapuri...hmm........

lps 2 g mkn kt umh 5zul...pstu trus maen bola, fight dgn bdak2 cine, 1st maen rse janggal la gak, sbb lawn ats simen, abis maen kalah truk, ni sume psal Faiz la.asyik sepak atas..tension gler.Bdak cine 2 lak poyo dgn skill dye.. mmg geram..., aku maen pelahn2 je sbb pkai seluar jalan...koyak jugak nnti...


Lpas abis maen bola,..aku trus blik naek bas.hehe, dri jj smpai klang...pstu blik..
Best tul g jln2 dgn dorang, walaupun x wat pe2 pon kt jj bru 2, Hak, yg best gler2, aku jdi man of the match dlm Couter Strike..HAk3.



PUSAT MEMBELI BELAH ( JUSCO )




Bandar Bukit Tinggi, Klang is an integrated and modern township in the royal town of Klang, Selangor, Malaysia. The RM3.6 billion (approximately US$1 billion)[1] township, which offers a variety of residential properties, has been successful in building a reputation for itself and hence ensuring good returns for investors.

With a total freehold land area of 1336 acres, Bandar Bukit Tinggi, Klang housed a total of 15,000 properties including various types of double-storey and semi-detached houses, bungalows, medium-cost apartments and low-cost flats. The modern township consists of 3 major development areas, namely Bandar Bukit Tinggi 1 (BBT 1), Bandar Bukit Tinggi 2 (BBT 2) and Bandar Bukit Tinggi 3 (also known as Bandar Parklands).

Bukit Tinggi as it is popularly known among the Klang residents has become a food haven with the presence of more than 100 outlets in the township such as mamak stalls, kopitiam, bah kut teh, steamboat, seafood, Kajang satay, Western, Asian, nasi kandar and Chinese restaurants, fast-food chain and vegetarian restaurants. Nasi kandar outlets such as Pelita and Kayu Nasi Kandar are making waves while hawker centres and Chinese coffee shops are pulling in the crowd.
Besides successfully attracting hypermarkets Tesco and Giant to the township, it also offers close to 50,000 residents to almost every popular brand from furniture, household items, fashion labels, car showrooms, light shops, cosmetic stores, hair salons, mini markets, health, computer centres and internet cafes. This makes Bandar Bukit Tinggi the most successful and fastest growing township in Klang.

Developed by WCT Land Berhad since 1997, Bandar Bukit Tinggi, Klang is also the home to the AEON Bukit Tinggi Shopping Centre, the largest AEON Jusco store in Malaysia and Southeast Asia.





Peta Jusco.
















0 479 KoMen:Tambah Komen↴

Followers

Notes Updates

Notes Updates [31/12/2011]

# Pesanan dari Admin

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Terima kasih kepada sesiapa yang mengunjungi dan menyokong 100% laman blog ini selama ia beroperasi. Tapi dukacita dimaklumkan bahawa admin tidak lagi dapat mengupdate blog ini atas masalah2 tertentu. Walaupun begitu laman blog ini tidak akan di delete, dan masih dapat digunakan oleh semua pengguna.

Senarai project blog oleh admin.
1. http://animaxwidget.blogspot.com
2. http://nnseyo.blogspot.com
3. http://muzikbel.blogspot.com

Laman blog peribadi.
http://nabilharith.blogspot.com - p/s : Sudah berhenti. Mungkin akan ada laman blog peribadi baru.

Laman Facebook - http://www.facebook.com/nabelnajib

TQVM for visiting my web blog. :)

| Other BlogSpot |

Do Visit and Follow, TQVM.

# www.muzikbel.blogspot.com
# www.nnseyo.blogspot.com
# www.saaranghaeyo.blogspot.com
# www.animaxwidget.blogspot.com

Update : Blog diatas tidak akan diupdate untuk sementara, kerana admin sibuk dengan pelajaran dan bulan ramadhan al-mubarak. TQ

Muzikbel Widget


About Me

My photo
Salam n Hi!, Nama saya Nabil Harith, umur 19 tahun (2011), bangga menjadi rakyat malaysia, a proud muslim dan kerjaya sebagai student di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin dan mengambil kursus Diploma Teknologi Komputer. Menjadikan blog sebagai wadah perkongsian dan diari 'hidup' diri ini.

Popular Posts

<< Buka Kotak ShoutBeL >>