Durian pelik?

Share
..
Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pernahkah anda menikmati kelazatan buah durian? Pasti dek baunya yang memikat membuatkan anda tergoda untuk berhenti sekejap di bahu jalan, lantas tidak berkira untuk membelinya barang sebiji dua buat melepaskan gian.

Ada juga yang jadi seronok apabila membeli seraga dua dan makan beramai-ramai bersama keluarga bagi mengisi aktiviti santai mereka.

Bila bercerita tentang ciri-ciri buah durian, anda pasti fasih megenai butir peribadi buah durian ini. Antaranya, berkulit duri, isi berwarna emas kekuningan, buah yang tersusun molek di pangsanya, dan sukar pula hendak membelahnya. tapi senang kalau anda berkujung ke kedah pada musimnya. =)

Di sini aku ingin kongsikan cirian baru yang baru saja aku ketahui. Barangkali ada di antara anda sudah mengetahuinya. aku kira ini agak menarik untuk dicuba bagi para peminat setia si buah durian, harum baunya…~




Merahnye.. ada berani makan ka?

Durian berdaging merah ini pula merupakan durian liar yang ditemui di hutan Kalimantan. Meskipun warna isinya berbeza dengan durian biasa, aromanya tetap sama dan menyengat. Ada sumber mengatakan, rasanya enak daripada yang biasa.

Nabil ; Suka Durian Malaysia!

6 479 KoMen:Tambah Komen↴

Nurul 'U' said...

kena cuba ni tapi jauh sgt..hahah..x pe2 kirim kat bambang la...ahahha

Nabel said...

Macam la si Bambang nak makan durian tu...
Warne merah plak..
"seram"..

macam darah..

Miccalamcka said...

Bambang tak makan durian.Serius!Beliau makan bakso.

Macam sedaplah durian merah!YumYum!

Nurul 'U' said...

Bukan Bambang suka makan sambal tempe goreng ke?

Nabel said...

ahahaa...
aku xtaw plak ape dia ske makan..

jangan cakap dia suke makan tempoyak dgn budu sudah..
terkejut aku nanti..
ahaha..

░♥si lampu neon♥░ said...

waaa takot!

Followers

Notes Updates

Notes Updates [31/12/2011]

# Pesanan dari Admin

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Terima kasih kepada sesiapa yang mengunjungi dan menyokong 100% laman blog ini selama ia beroperasi. Tapi dukacita dimaklumkan bahawa admin tidak lagi dapat mengupdate blog ini atas masalah2 tertentu. Walaupun begitu laman blog ini tidak akan di delete, dan masih dapat digunakan oleh semua pengguna.

Senarai project blog oleh admin.
1. http://animaxwidget.blogspot.com
2. http://nnseyo.blogspot.com
3. http://muzikbel.blogspot.com

Laman blog peribadi.
http://nabilharith.blogspot.com - p/s : Sudah berhenti. Mungkin akan ada laman blog peribadi baru.

Laman Facebook - http://www.facebook.com/nabelnajib

TQVM for visiting my web blog. :)

| Other BlogSpot |

Do Visit and Follow, TQVM.

# www.muzikbel.blogspot.com
# www.nnseyo.blogspot.com
# www.saaranghaeyo.blogspot.com
# www.animaxwidget.blogspot.com

Update : Blog diatas tidak akan diupdate untuk sementara, kerana admin sibuk dengan pelajaran dan bulan ramadhan al-mubarak. TQ

Muzikbel Widget


About Me

My photo
Salam n Hi!, Nama saya Nabil Harith, umur 19 tahun (2011), bangga menjadi rakyat malaysia, a proud muslim dan kerjaya sebagai student di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin dan mengambil kursus Diploma Teknologi Komputer. Menjadikan blog sebagai wadah perkongsian dan diari 'hidup' diri ini.

Popular Posts

<< Buka Kotak ShoutBeL >>