Selamat Hari Bapa

Share
..


"Photo awan biru ini aku rakamkan agak lama dahulu. Terpukau dengan kecantikkan warna birunya dan bentuk awannya."

Sempena hari bapa yang jatuh pada bulan jun ini..ada baiknya bermuhasabah diri mengimbas kembali apakah kita telah menjalankan peranan atau tanggungjawab yang sebenarnya terhadap orang tua..

semua mempunyai ibu dan bapa..yang menjadi punca lahirnya ke dunia ini..sama ada bapa atau ibu masih ada atau telah meninggal dunia..kewajipan anak terhadap keduanya tidak akan terhenti..

cuma bezanya..bagi yang telah pulang ke rahmatullah..perbanyakkanlah membaca al-Fatihah dan ayat-ayat suci al-quran untk dihadiahkan kepada roh serta mendoakan kesejahteraan mereka..setiap kali usai mengerjakan solat..tiada harta yang lebih tinggi nilainya..selain doa anak yang soleh..

bagi yang masih mempunyai ayah dah ibu..kesempatan ini hendaklah diambil dengan sepenuhnya untuk berbakti kepada mereka..agar kita menjadi anak yang bahagia dan cemerlang di dunia dan aman sejahtera di akhirat kelak..

pada aku..tanggungjawab kita masih besar..menjaga..membelai..dan bermanja seharusnya menjadi mainan kita sebagai anak..seperti kita..walaupun sudah membesar..mungkin sudah berkeluarga..tapi..hakikatnya kita masih lagi seorang anak..dan masih mempunyai insan-insan bernama ibu dan bapa..bermanjalah selagi mereka masih bernyawa..masih setia untuk mendengar masalah kita..masih sudi dirintih dengan masalah-masalah kita..masih menjadi pendengar yang setia..masih menjadi kawan yang tak akan meninggalkan kita walau sebesar mana pun kesilapan dan kesalahan kita..mereka tetap bersama kita..




"Selamat Hari Bapa"

buat semua bapa-bapa di dunia..
Semoga budi dan Jasa mereka yang telah banyak berkorban dan mendidik kita untuk menjadi insan seperti hari ini mendapat balasan yang terbaik dari yang maha Esa....


Pesanan :
"Setahu aku, tiada hari bapa dan hari ibu dalam Islam.
Dalam Islam, SETIAP HARI adalah hari ibu/bapa. SETIAP HARI kita wajib menyayangi, mengingati, menghormati dan mentaati ibu bapa kita."

"mengapa mesti kita tunggu hari ibu/bapa untuk mengingati mereka?"
Sekadar mengingat-ingatkan..... Kalau aku tersilap, harap maaf. =)

4 479 KoMen:Tambah Komen↴

Nurul 'U' said...

http://www.flickr.com/photos/bpps2026/3683391109/

Nabel said...

Daddy Cool..
ayah awk mmg cool..
sempoi btul..

Nurul 'U' said...

hahaha..bila masa pulak awak tengok ayah sy cool ni?hahaha

Nabel said...

oh.
hri tu, mse hari kad laporan..
kbtulan trnmpak..
ayh awk..
simple je..

=)

Followers

Notes Updates

Notes Updates [31/12/2011]

# Pesanan dari Admin

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Terima kasih kepada sesiapa yang mengunjungi dan menyokong 100% laman blog ini selama ia beroperasi. Tapi dukacita dimaklumkan bahawa admin tidak lagi dapat mengupdate blog ini atas masalah2 tertentu. Walaupun begitu laman blog ini tidak akan di delete, dan masih dapat digunakan oleh semua pengguna.

Senarai project blog oleh admin.
1. http://animaxwidget.blogspot.com
2. http://nnseyo.blogspot.com
3. http://muzikbel.blogspot.com

Laman blog peribadi.
http://nabilharith.blogspot.com - p/s : Sudah berhenti. Mungkin akan ada laman blog peribadi baru.

Laman Facebook - http://www.facebook.com/nabelnajib

TQVM for visiting my web blog. :)

| Other BlogSpot |

Do Visit and Follow, TQVM.

# www.muzikbel.blogspot.com
# www.nnseyo.blogspot.com
# www.saaranghaeyo.blogspot.com
# www.animaxwidget.blogspot.com

Update : Blog diatas tidak akan diupdate untuk sementara, kerana admin sibuk dengan pelajaran dan bulan ramadhan al-mubarak. TQ

Muzikbel Widget


About Me

My photo
Salam n Hi!, Nama saya Nabil Harith, umur 19 tahun (2011), bangga menjadi rakyat malaysia, a proud muslim dan kerjaya sebagai student di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin dan mengambil kursus Diploma Teknologi Komputer. Menjadikan blog sebagai wadah perkongsian dan diari 'hidup' diri ini.

Popular Posts

<< Buka Kotak ShoutBeL >>