About Me : Nabil Harith Bin Mohd Najib

Share
..


Assalamualikum dan Hi!, Nama saya Nabil Harith Bin Mohd Najib, berumur 19 tahun (2011), tanah kelahiran / berasal daripada kaherah mesir ( 2-3 tahun menetap disana, hehe )dan pernah menetap di Serdang Selangor dan Taman Kota Raja Selangor, Kini menetap di Taman Desa Halban Jitra Kedah (Sempoi haBaq ang). Nama panggilan @ nama samaran - Nabel / Haris. Alhamdulillah masih belajar lagi di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin, mengambil Diploma teknologi komputer dibawah pengurusan Jabatan Kejuruteraan Elektrik, hehe.

Kenapa buat blog? Actually, tidak ada banyak sebab kenapa saya buat blog, tetapi cukup sekadar memberi perkongsian apa-apa sahaja tentang hidup diri ini, keadaan semasa, isu semasa, software, dan macam-macam lagi termasuklah widget ( Widget?? kenapa widget? tunggu entri akan datang, Hehe )

Sejarah Nabel dengan blogger banyak sangat, sebenarnya ini bukan blog yang pertama nabel buat. huhu, actually Nabel mula menjadi blogger dan berkecimpung dalam arena blogger sejak 2007 ( Lama kan? kan? ) dan mula serius berblogging pada tahun 2008.

Tapi itu semua actually buang masa saja. Banyak blog yang Nabel buat sehingga 40+ blog, tapi hanya 5-6 sahaja yang beroperasi, antara nya sebagai Blog Mp3, Blog Video dan macam-macam lagi. Kemudian tahun 2009 barulah Nabel buat blog peribadi 100%. hehe, tapi dah kena ban, bukan satu dua blog. tapi satu email semua kena ban ( dalam email tu dah la ada 6-9 Blog ) Sebab itu lama dah Nabel menyepi, merajuk dengan blogger.com. haha. ( Apsal kene ban lak? ce cite ce cite )

Sejarah Hitam Nabel dengan Blogger.com, dulu macam-macam benda Nabel buat untuk menarik pengunjung masuk blog supaya berada di tangga satu dalam TopSite yang Nabel Join. Nak tahu berapa pengunjung sehari blog Nabel? cecah 5-9juta orang dari seluruh dunia. ( Haha ~ Gelak Jahat ), untuk buat "benda" ni perlukan banyak kemahiran dan trick termasuklah "Hack". Oleh Sebab Nabel dulu "jahat" dan nak cepat kaya, Nabel join program "third party" yang menawarkan macam-macam pakej "duet", after join, seminggu sahaja Nabel dapat 1200USD = RM3600, Haha ~ (Gelak Jahat lgi). But, ada effect dari "perbuatan ni", hampir 1 juta blog satu dunia "terganggu" dalam seminggu tu. thay why semua blog email lama kena ban. huhu. Actually Nabel pakai 8 Email. Haha. Tapi yang dia ban adalah blog yang paling berharga taw? huhu

Cukup sampai situ, Nabel sambung balik tentang diri ini. Nabel ni jenis pemalu yang amat, tak tahu kenapa lagi-lagi dengan perempuan. ==", comfirm satu muka merah berasap je, haha. Tapi itu cerita semasa Nabel sekolah rendah dan menengah. Bila naek ipta, Nabel perlu berubah ke arah sesuatu yang lebih baek. dan alhamdulillah kini Nabel lebih matang dan berani. Terima Kasih kepada kawan-kawan yang sentiasa menyokong Nabel. hehe

Sekian.. tqvm 4 reading my 1st entry..

Nabil's Dark Side
*Apesal entri pertama cam skema je?.. haha.. dah la jalan cerita laju.. ending lak tergantung.

Nabil's Good Side
*Ala, bia la dia.. ko pe tahu.. ni 1st entry.. mgkin dia "gagap" kowt..

2 479 KoMen:Tambah Komen↴

Nabel said...

Test 1 2 3. =="

Nabel said...

Test Emoticon.. :)) =(( ;;)

Followers

Notes Updates

Notes Updates [31/12/2011]

# Pesanan dari Admin

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Terima kasih kepada sesiapa yang mengunjungi dan menyokong 100% laman blog ini selama ia beroperasi. Tapi dukacita dimaklumkan bahawa admin tidak lagi dapat mengupdate blog ini atas masalah2 tertentu. Walaupun begitu laman blog ini tidak akan di delete, dan masih dapat digunakan oleh semua pengguna.

Senarai project blog oleh admin.
1. http://animaxwidget.blogspot.com
2. http://nnseyo.blogspot.com
3. http://muzikbel.blogspot.com

Laman blog peribadi.
http://nabilharith.blogspot.com - p/s : Sudah berhenti. Mungkin akan ada laman blog peribadi baru.

Laman Facebook - http://www.facebook.com/nabelnajib

TQVM for visiting my web blog. :)

| Other BlogSpot |

Do Visit and Follow, TQVM.

# www.muzikbel.blogspot.com
# www.nnseyo.blogspot.com
# www.saaranghaeyo.blogspot.com
# www.animaxwidget.blogspot.com

Update : Blog diatas tidak akan diupdate untuk sementara, kerana admin sibuk dengan pelajaran dan bulan ramadhan al-mubarak. TQ

Muzikbel Widget


About Me

My photo
Salam n Hi!, Nama saya Nabil Harith, umur 19 tahun (2011), bangga menjadi rakyat malaysia, a proud muslim dan kerjaya sebagai student di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin dan mengambil kursus Diploma Teknologi Komputer. Menjadikan blog sebagai wadah perkongsian dan diari 'hidup' diri ini.

Popular Posts

<< Buka Kotak ShoutBeL >>