Episode 002 - Pengenalan ^.^

Share
..
Salam and Hi!Hari ni Nabel nak bagi sikit pengenalan / introduction kepada semua pembaca tentang Nabel, sebenarnya dah banyak perancangan yang Nabel rancang untuk blog ni yang menjanjikan satu kelainan atau keunikan berbanding blogger-blogger laen, semuanya berkonsepkan perkongsian dimana ayat “Sharing is caring” selalu digunakan. Haha, Mengenai sumber @ source bahan-bahan yang akan Nabel gunakan adalah daripada buah fikiran Nabel sendiri, internet dan mungkin daripada blog-blog laen ( Nabel sertakan credit link ok?! Minta dihalalkan erk? Huhu )

Baiklah, ini ‘list senarai’ “program” yang ditawarkan oleh Blog Nabel.. hehe

1. Slot : Diari Online
- Ini benda wajib, Nabel akan cuba kongsi segala cerita tentang kehidupan Nabel seharian. Tapi bukan semua la, ada perkara yang tidak perlu cerita, Nabel xkan cerita la. huhu

2. Slot : Widget / Gagdet
- Widget, widget, widget. Hehe, Bahagian slot ni saya akan cuba buat pelbagai widget atau berkongsi apa-apa mengenai widget. Tapi buat masa sekarang ini saya cuma sempat buat widget simple seperti di blog http://nnseyo.blogspot.com. Boleh buat tempahan serendah RM5 saja. Hehe, Tapi buat masa sekarang ni free sampai akhir Bulan May, sesiapa yang nak request. Dipersilakan. tapi ada step dia. Tunggu entry yang akan datang. o_o"

3. Slot : Oh Youtube
- Utube! Sapa yang tak taw psai utube memang la jakun betul. Haha, well dalam slot ni Nabel akan kongsikan apa yang Nabel Lihat, Dengar, dan Fikir. Kemudian Nabel cuba cerita apa yang best dan yang tidak best pasal video-video ini.

4. Slot : Games
- Games! huhu. Dalam slot ini pula, Nabel cuba berkongsi games-games yang Nabel suka dan sedikit information pasal game tu. dan tidak lupa juga tutorial untuk hack games tersebut.. ( Jahat gile ) =="

5. Slot : Foto 1001 Makna
- Sebenarnya dari dulu lagi Nabel memang minat Fotografi lagi.. sejak form 3, xtaw kenapa. dan setakat ini lebih dari 5000-6000 gambar yang telah ditangkap menggunakkan canon digital. Bukan Dlsr.. Mengidam gak.. bila la bole dapat. =)

6. Slot : Website dan Blogger
- Dalam slot website dan blogger ni Nabel akan kongsikan pelbagai tutorial mengenai website dan juga blogger. Kebanyakkan tutorial mungkin diambil dari blog lain yang akan ditranslatekan dalam bahasa melayu bagi kemudahan semua. ;)

7. Slot : Software dan aplikasi
- Pelbagai software dan aplikasi-aplikasi seperti adobe photoshop, tips untuk microsoft word, powerpoint dan software-software lain yang akan dikongsikan nanti!.. ;)

8. Slot : Isu Semasa
- Blog ini juga akan berkongsi mengenai isu-isu semasa yang berlaku di dalam negara kita mahupun luar. Lebih-lebih lagi tentang isu umat kita. ;)

PS : Mungkin ada lagi slot yang menarik untuk dikongsikan. Nanti Nabel cuba update lagi disini. :)

0 479 KoMen:Tambah Komen↴

Followers

Notes Updates

Notes Updates [31/12/2011]

# Pesanan dari Admin

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Terima kasih kepada sesiapa yang mengunjungi dan menyokong 100% laman blog ini selama ia beroperasi. Tapi dukacita dimaklumkan bahawa admin tidak lagi dapat mengupdate blog ini atas masalah2 tertentu. Walaupun begitu laman blog ini tidak akan di delete, dan masih dapat digunakan oleh semua pengguna.

Senarai project blog oleh admin.
1. http://animaxwidget.blogspot.com
2. http://nnseyo.blogspot.com
3. http://muzikbel.blogspot.com

Laman blog peribadi.
http://nabilharith.blogspot.com - p/s : Sudah berhenti. Mungkin akan ada laman blog peribadi baru.

Laman Facebook - http://www.facebook.com/nabelnajib

TQVM for visiting my web blog. :)

| Other BlogSpot |

Do Visit and Follow, TQVM.

# www.muzikbel.blogspot.com
# www.nnseyo.blogspot.com
# www.saaranghaeyo.blogspot.com
# www.animaxwidget.blogspot.com

Update : Blog diatas tidak akan diupdate untuk sementara, kerana admin sibuk dengan pelajaran dan bulan ramadhan al-mubarak. TQ

Muzikbel Widget


About Me

My photo
Salam n Hi!, Nama saya Nabil Harith, umur 19 tahun (2011), bangga menjadi rakyat malaysia, a proud muslim dan kerjaya sebagai student di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin dan mengambil kursus Diploma Teknologi Komputer. Menjadikan blog sebagai wadah perkongsian dan diari 'hidup' diri ini.

Popular Posts

<< Buka Kotak ShoutBeL >>