Episode 004 : Ouch! Accident moto gaya bebas

Share
..
Salam n Hi!



Hari ni aq tak tau la cakap apa.. apasal la malang sangat nasib aq. huhu. Tayar belakang moto pancit, bila isi angin pun keluar balik lepas 1-2 minit. Terpaksa pergi kedai tukar tiub tayar dalam tu. Tepat pukul 11.30+ pagi, aku pun pergi la kedai. Bawa slow ja, malas nak tolak. Yang aq heran nya semua kedai katup!, hari ni hari apa erk? ada raikan hari apa-apa ke? Akhirnya jumpa juga kedai pomen moto.

Then, aq pergi JM Mini Market dekat dengan kedai moto tadi, beli barang mak suruh. Balik kedai moto tadi, kejab je dia repair moto aq, then bayar RM10 setel, bole jalan. Tiba-tiba lak hujan lebat, kejab je tak sampai 5-10 minit.

Aq pun speed la nak balik rumah, tiba-tiba terlupa satu barang lagi. Adess. Dari jauh, aq nampak simpang empat, slow-slow aq brek, disebabkan jalan licin. Moto aq xberhenti lagi. Pergh. Aq brek la kuat sket. Nah! Masa aq nak belok ke kanan arah kedai Dr.Rozmey tu, tayar belakang aq dah buat "Drift", dia buat drift sendiri. haha.

Dan time tu la aq jatuh terseret-seret sampai tengah-tengah simpang empat tu. Lepas tu semua sunyi je ( Padahal semua simpang penuh dengan kereta ), ingat nak buat-buat mati. Lepas tu aku bangun angkat barang-barang dan buat bodoh je. Start engine jalan. Dalam kepala aku time tu nak belah cepat. SEGAN+MALU GILE NAK MMPUS, tengah jalan lak tu. Masuk je lorong ke rumah aq, aq gelak sebab accident camtu memang memalukan. Alhamdulillah xda kereta speed dari belakang kalau tak dah jadi arwah nanti. Astagfirullahalazim.

Then baru aq ingat hari ini hari jumaat. Patut la kedai semua tutup, kedah kan cuti jumaat dengan sabtu. Terok betul Nabel ni. huhu. Balik je terus mandi, bersihkan darah semua. Tapi tang sini la saket gile. Sekali jirus tangan ni macam kena air mendidih!. Gile Pedih! T_T.

Alhamdulillah, ni semua sebagai pengajaran kepada aq untuk lebih berhati-hati. Bila aq bagitau mak ak malam tadi, mak ak cakap "Patut la rasa macam ada sumthing" lebih kurang macam tu, jadi mungkin emak ak dah tao dari awal? mother instinct?

"Saya sayang ummi!" T_T

P/S : This my first time 'jatuh motosikal' u noe?, dulu selalu jatuh basikal ja, paling teruk kena langgar dengan bas. =="

4 479 KoMen:Tambah Komen↴

lala said...

alahai sian nye...lain kali blajr pd yg pakar klu nk cium jalan pown...hehe

Nabel said...

:@ kuaq jaq ang.. haha, benda dh jadi, nk bt camne.. =="

Ieffa Syafiqa (Qaseh Syafi) said...

hai, sy ifa. dak umo 16 thun, mkne nye adik r,... sy ske sngt sal yg usop wilca ckp ' awok suke .....' ble nk wat, x jd... nk nangih ase... dh bnyak kali baut, x jd gak... blog nie best r... pandai buat...nnti blas x nie? kalau bals, cakap r... sy nak bace.. hehehe ~~(",)~~

Nabel said...

hai Ifa, trima kasih sgt2! atas pghrgaan Ifa kpd wdget rekaan sy. :D, xbole letak dalam blog? hm, first step Ifa kne gi design seblah setting, dan skrang Ifa ada di Page Element kan? cari Add a gadget. Click dan Kemudian pilih "html/javascript" dan disini Ifa letak kod usop wilcha tu. ;D

Followers

Notes Updates

Notes Updates [31/12/2011]

# Pesanan dari Admin

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Terima kasih kepada sesiapa yang mengunjungi dan menyokong 100% laman blog ini selama ia beroperasi. Tapi dukacita dimaklumkan bahawa admin tidak lagi dapat mengupdate blog ini atas masalah2 tertentu. Walaupun begitu laman blog ini tidak akan di delete, dan masih dapat digunakan oleh semua pengguna.

Senarai project blog oleh admin.
1. http://animaxwidget.blogspot.com
2. http://nnseyo.blogspot.com
3. http://muzikbel.blogspot.com

Laman blog peribadi.
http://nabilharith.blogspot.com - p/s : Sudah berhenti. Mungkin akan ada laman blog peribadi baru.

Laman Facebook - http://www.facebook.com/nabelnajib

TQVM for visiting my web blog. :)

| Other BlogSpot |

Do Visit and Follow, TQVM.

# www.muzikbel.blogspot.com
# www.nnseyo.blogspot.com
# www.saaranghaeyo.blogspot.com
# www.animaxwidget.blogspot.com

Update : Blog diatas tidak akan diupdate untuk sementara, kerana admin sibuk dengan pelajaran dan bulan ramadhan al-mubarak. TQ

Muzikbel Widget


About Me

My photo
Salam n Hi!, Nama saya Nabil Harith, umur 19 tahun (2011), bangga menjadi rakyat malaysia, a proud muslim dan kerjaya sebagai student di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin dan mengambil kursus Diploma Teknologi Komputer. Menjadikan blog sebagai wadah perkongsian dan diari 'hidup' diri ini.

Popular Posts

<< Buka Kotak ShoutBeL >>