Javascript Save Environment New Edition - Ada banyak warna

Share
..
Salam and Hi!

Hari ni aq nak kongsikan benda baru. Hehe, actually dah lama dah. Ingat lagi save the environment yang selalu orang pakai di blog mereka? eh? tak tahu apa itu save the environment widget? Meh sini aq terangkan, widget ni berfungsi sebagai energy saving yang mesra alam, jadi bila seseorang pengunjung melawati blog anda dan membiarkan nya selama 60 saat. Save Environment widget ini akan popup/keluar dan berwarna hitam sebagai penjimat elektrik laptop anda. Paham x? =="

So apa yang baru edisi Nabel? Oh, disebabkan aq dah naek bosan dengan warna hitam, jadi aku ubah warna laen lak contoh seperti warna pink, biru, peach. Aq rasa pink tu sesuai untuk blog yang girl-girl kowt.. haha =="

Kalau nak tengok contoh widget ini, sila biarkan blog ini selama 60 saat ( Jangan gerakkan mouse dan biar mouse anda diluar kotak browser firefox @ Google Crome @ laen2.

Malas cite banyak follow instruction dibawah :-

1. Copy salah satu code mengikut taste anda :-

Black ( Standard )

<script language='javascript' src='http://sites.google.com/site/widgetnnseyo/home/SavetheWorldBlack.js' type='text/javascript'/>

Pink ( Warna Merah Jambu )

<script language='javascript' src='http://sites.google.com/site/widgetnnseyo/home/SavetheWorldPink.js' type='text/javascript'/>

Peach ( Warna Cokelat Cair )

<script language='javascript' src='http://sites.google.com/site/widgetnnseyo/home/SavetheWorldPink-Peach.js' type='text/javascript'/>

Blue Violet ( Warna Biru Ungu )

<script language='javascript' src='http://sites.google.com/site/widgetnnseyo/home/4SavetheWorldblue.js' type='text/javascript'/>


2. Pergi Dashboard>Design>Edit Html

Kemudian di bahagian Edit Html Paste kan code anda betul-betul dibawah <head>. Lihat Gambar dibawah :-



3. Click Save Template! Done!

P/S:Tambahan, Anda boleh request warna laen juga dibahagian "COMMENT" saja. TQVM.

2 479 KoMen:Tambah Komen↴

lala said...

makaceh bang bil...

Nabel said...

Sama-sama, kalau ada apa-apa lagi, bole la contact fb. kiki

Followers

Notes Updates

Notes Updates [31/12/2011]

# Pesanan dari Admin

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Terima kasih kepada sesiapa yang mengunjungi dan menyokong 100% laman blog ini selama ia beroperasi. Tapi dukacita dimaklumkan bahawa admin tidak lagi dapat mengupdate blog ini atas masalah2 tertentu. Walaupun begitu laman blog ini tidak akan di delete, dan masih dapat digunakan oleh semua pengguna.

Senarai project blog oleh admin.
1. http://animaxwidget.blogspot.com
2. http://nnseyo.blogspot.com
3. http://muzikbel.blogspot.com

Laman blog peribadi.
http://nabilharith.blogspot.com - p/s : Sudah berhenti. Mungkin akan ada laman blog peribadi baru.

Laman Facebook - http://www.facebook.com/nabelnajib

TQVM for visiting my web blog. :)

| Other BlogSpot |

Do Visit and Follow, TQVM.

# www.muzikbel.blogspot.com
# www.nnseyo.blogspot.com
# www.saaranghaeyo.blogspot.com
# www.animaxwidget.blogspot.com

Update : Blog diatas tidak akan diupdate untuk sementara, kerana admin sibuk dengan pelajaran dan bulan ramadhan al-mubarak. TQ

Muzikbel Widget


About Me

My photo
Salam n Hi!, Nama saya Nabil Harith, umur 19 tahun (2011), bangga menjadi rakyat malaysia, a proud muslim dan kerjaya sebagai student di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin dan mengambil kursus Diploma Teknologi Komputer. Menjadikan blog sebagai wadah perkongsian dan diari 'hidup' diri ini.

Popular Posts

<< Buka Kotak ShoutBeL >>