Minggu depan masuk poli | Robotic Competition

Share
..
Salam and Hi!


Click untuk besarkan gambar.

Alhamdulillah, baru sahaja berjaya menyiapkan blog widget baru, lihat sini http://muzikbel.blogspot.com, Ia berfungsi sama seperti fullmusik.co.cc yang ramai antara kita sudah mengetahui akan kewujudan widget fullmusik kan? Menarik kan? Tapi malang nya, satu kelemahan yang aku tengok dekat widget fullmusik ialah xda butang stop dan pause untuk rekaan lama fullmusik, sekarang dia baru start buat yang ada butang play dan stop.

So, aku cuba buat sesuatu yang baru dan insyaallah boleh menjadi alternatif kepada fullmusik.co.cc dan boleh memberi kepuasan dan keselesaan kepada pengguna. Jadi apa yang best pasal widget aku?

First sekali, kemudahan code generator. Yang aku maksudkan ialah cara untuk pilih lagu serta copy paste kod ecara automatik, tulis tajuk lagu, pilih lagu, pilih kedudukan dan tekan generate. Kemudian copy dan paste sahaja. Tidak perlu lagi ke page-page @ blog-blog yang lain yang mengelirukan pengguna.

Kedua, Sistem kedudukan music, seperti yang anda tahu ada lima kedudukan yang anda boleh pilih untuk kedudukan widget music anda. Seperti "Atas Kanan", "Atas Kiri", "Bawah Kanan", "Bawah Kiri", dan Sidebar. Semua kedudukan ini kecuali sidebar memudahkan para pembaca blog anda untuk pause atau stop lagu itu jika mereka tidak suka membaca sambil mendengar lagu.

Ketiga, Anda boleh request lagu serta warna player pilihan anda sendiri diruangan Request Music. ( Lagu yang tiada dalam list sahaja )

Keempat, Anda diberikan keizinan untuk menukar gambar Muzikbel itu kepada gambar anda sendiri. Saya suggest anda menggunakan gambar yang berukuran 120tinggix120lebar dan kalau nak cantek lagi letak frame petak. XD.

Eh, eh, Apa pasal cite pasal widget ni? =="
Btw minggu depan aku dah masuk poli.. T_T terpaksa masuk awal sikit sebab robotic competition dekat polimas nanti.
Projek widget aku yang dah xsempurna lagi.. adoy.

Dua lagi projek xsiap.. T_T

1.http://kkeptss.blogspot.com
2.http://kakipix.blogspot.com

Doakan Team PTSS menang yerk.. huhu.

Btw thank tu lala yang menjadi "Follower pertama".. hehe

3 479 KoMen:Tambah Komen↴

lala said...

:D

D!ary Hidup said...

AKU NYER DAH SIAP LOM???

The Medical Duo said...

salam ziarah.. :) sudi2 la ke blog kami jugak ok... comelnye gambar kt bwh ni dik.. hehe.

Followers

Notes Updates

Notes Updates [31/12/2011]

# Pesanan dari Admin

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Terima kasih kepada sesiapa yang mengunjungi dan menyokong 100% laman blog ini selama ia beroperasi. Tapi dukacita dimaklumkan bahawa admin tidak lagi dapat mengupdate blog ini atas masalah2 tertentu. Walaupun begitu laman blog ini tidak akan di delete, dan masih dapat digunakan oleh semua pengguna.

Senarai project blog oleh admin.
1. http://animaxwidget.blogspot.com
2. http://nnseyo.blogspot.com
3. http://muzikbel.blogspot.com

Laman blog peribadi.
http://nabilharith.blogspot.com - p/s : Sudah berhenti. Mungkin akan ada laman blog peribadi baru.

Laman Facebook - http://www.facebook.com/nabelnajib

TQVM for visiting my web blog. :)

| Other BlogSpot |

Do Visit and Follow, TQVM.

# www.muzikbel.blogspot.com
# www.nnseyo.blogspot.com
# www.saaranghaeyo.blogspot.com
# www.animaxwidget.blogspot.com

Update : Blog diatas tidak akan diupdate untuk sementara, kerana admin sibuk dengan pelajaran dan bulan ramadhan al-mubarak. TQ

Muzikbel Widget


About Me

My photo
Salam n Hi!, Nama saya Nabil Harith, umur 19 tahun (2011), bangga menjadi rakyat malaysia, a proud muslim dan kerjaya sebagai student di Politeknik Tuanku Syed Sirajuddin dan mengambil kursus Diploma Teknologi Komputer. Menjadikan blog sebagai wadah perkongsian dan diari 'hidup' diri ini.

Popular Posts

<< Buka Kotak ShoutBeL >>